01:01:00 : Handled by default handler: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/control/BaseControl.class.php#57
22:10:07 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/ContentModule.class.php#110
22:10:07 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/SimpleModule.class.php#188
22:10:07 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/FolderedModule.class.php#168
Nijswiller.com

Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com


HeemkundeverenigingKernoverleg Nijswiller

CV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496

Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller


Update Reanimatie Netwerk Nijswiller
Met trots mogen wij u mededelen dat zich reeds 36 inwoners van Nijswiller,
als vrijwilliger hebben aangemeld bij het Reanimatie Netwerk Hartveilig Gulpen-Wittem.

Op dinsdag 17 september a.s gaat de eerste cursus van start, in het Sophianum van Nijswiller, gevolgd door een tweede cursus op zaterdag 21 september a.s. De deelnemers aan deze cursus dagen hebben zich hiervoor, middels inschrijving, kunnen opgeven!

Met een AED kan na een hartstilstand gecontroleerd een stroomstoot gegeven worden, om het hart weer in een goed ritme te brengen en de kans op het herstel van de circulatie aanzienlijk te vergroten. Op steeds meer plaatsen worden AED's geïnstalleerd . Dit is een goede zaak, maar zonder een goed netwerk zal de effectiviteit niet optimaal zijn.

De Gemeente Gulpen-Wittem heeft een meerjarige overeenkomst met Marcel Sport Medisch Advies& Training uit Gulpen ( Marcel Kessels) en BHV-competent uit Valkenburg( Jock Hoofs, beheerder van de AED's in de gemeente Gulpen-Wittem) gesloten om het reanimatienetwerk in de Gemeente Gulpen-Wittem verder uit te rollen en te continueren. De financiering voor voorlichtingsbijeenkomsten, opleidingen en herhalingen,aanschaf en onderhoud van AED's en de bijbehorende kasten en nazorg voor hulpverleners, worden in opdracht van de gemeente door hen geregeld.

Ook is de gemeente Gulpen-Wittem op het landelijke AED-Netwerk( HartslagNu.nl) aangesloten. HartslagNU heeft een software programma dat via een sms bericht op de mobiele telefoon burgers in kan schakelen om handelend op te treden in het geval van een hartstilstand.

HartslagNu zorgt er voor dat direct na de melding bij de meldkamer( Meldkamer Maastricht is aangesloten bij HartslagNU), getrainde burgers worden ingeschakeld om snel hulp te kunnen bieden. Het bijzondere aan HartslagNu is dat het onderscheid maakt tussen mensen die zeer dichtbij het slachtoffer wonen en direct kunnen starten met reanimeren en mensen die in de buurt wonen waar een AED is opgehangen, de AED eerst moeten ophalen en vervolgens naar het slachtoffer gaan om te defibrilleren.

Onder het motto; " Van Elkaar, Met Elkaar en Voor Elkaar " zijn wij nog steeds op zoek naar een groot aantal vrijwilligers! Help mee aan een HartVeilige Gemeente Gulpen-Wittem!
Hoe meer vrijwilligers zich bij het netwerk aansluiten, hoe hoger de kans dat er altijd iemand inzetbaar is bij een alarmering!

Als elke seconde telt......
Kunnen wij dan op u rekenen?

Zit uw hart op de juiste plek?
Schrijf u dan in en help mee als vrijwilliger/ burgerhulpverlener.

Bent U:
- 18 jaar en ouder!
- Bereid zich aan te sluiten bij HartslagNu om een medeburger in Nood te helpen.
- Nog niet in het bezit van een geldig Reanimatie diploma met AED, volg dan de gratis cursus!
- Reeds in het bezit van een geldig Reanimatie diploma met AED, meld u dan aan als vrijwilliger!

Voor vragen of aanmeldingen kunt u altijd terecht bij:

Mary-Rose Kaelen 043 451 1818 E-mail: andre-rose@hetnet.nl

Marcel Kessels en Jock Hoofs
06 – 295 614 20
info@marcelsport.nl
http://www.hartslagnu.nl

Gemeentelijk drumbandtreffen te Eys
2-9-2013

Op zaterdag 7 september organiseert Schutterij Sint Sebastianus uit Eys het gemeentelijk drumbandtreffen te Eys. De drumband van Excelsior zal hieraan deelnemen. Het drumbandtreffen zal het karakter hebben van een streetparade en zal plaatsvinden op het kermisplein in Eys.
Vanaf 16:45 uur zullen vanaf 3 startplaatsen verschillende verenigingen zich richting het kermisplein begeven. Om 17:00 uur vindt de opening plaats waarna iedere vereniging een optreden van 15 minuten verzorgt. De drumband van Excelsior verzorgt hun optreden om +/- 19:00 uur. Na het drumbandtreffen zullen verenigingen uit Eys nog voor een leuke muzikale invulling zorgen.

Klik op de pijltjes voor meer info ---> http://www.sintsebastianuseys.nl/Joomla1.5.9/

Reanimatie Netwerk Gulpen-Wittem, afdeling Nijswiller!
Nijswiller 29-08-2013

Na een succesvolle presentatie van het Reanimatie Netwerk Gulpen-Wittem, afdeling Nijswiller, afgelopen zondag, tijdens de Kunstmarkt te Nijswiller, mogen wij u met trots mededelen dat zich al een aantal inwoners als vrijwilliger hebben aangemeld. Om alle inwoners op de hoogte te brengen van het Reanimatie Netwerk Gulpen-Wittem, afdeling Nijswiller, hebben wij ieder huishouden voorzien van een brief met aanmeldingsformulier.
Onder het motto; " Van Elkaar, Met Elkaar en Voor Elkaar " zijn wij nog steeds op zoek naar een groot aantal vrijwilligers!

Als elke seconde telt......
Kunnen wij dan op u rekenen?

Zit uw hart op de juiste plek?
Schrijf u dan in en help mee als vrijwilliger/ burgerhulpverlener.

Bent U:

- 18 jaar en ouder!

- Bereid zich aan te sluiten bij HartslagNu om een medeburger in Nood te helpen.

- Nog niet in het bezit van een geldig Reanimatie diploma met AED, volg dan de gratis cursus, deze zal gegeven worden in uw eigen dorp Nijswiller!

- Reeds in het bezit van een geldig
Reanimatie diploma met AED, meld u dan aan als vrijwilliger bij www.hartslagnu.nl

Uiteraard kunnen meerdere personen uit één gezin zich aanmelden!

Voor vragen, aanmeldingen of nieuwe aanmeldingsformulieren kunt u altijd terecht bij:

Mevr. Mary-Rose Kaelen
Kolmonderstraat 2
6286CE Nijswiller
043 451 1818
E-mail: andre-rose@hetnet.nl

Behoefte aan nog meer informatie over HartslagNU, klik dan op de pijltjes! http://www.hartslagnu.nl

KunstmARKT 2013
26-8-2013

Op 25 augustus organiseerde harmonie Excelsior de KunstmARKT 2013. Dit jaar in nauwe samenwerking met de heemkundevereniging Nijswiller “Wilra Sancti Dionysii” en de lokaalhouders Henk & Jose van Café a gen Baag. Dit jaar werd de kunstmarkt voor het eerst georganiseerd in de kern van Nijswiller, voorgaande jaren was dat bij het kasteel van Nijswiller en de kolmonderstraat. Omwonenden van het plein en de kerkstraat hadden gehoor gegeven aan de oproep om de locatie autovrij te maken waarvoor dank. Ook op diverse plaatsen waren de vlaggen uitgehangen wat het geheel een feestelijke uitstraling gaf. In de vroege morgen werd gestart met het opbouwen van enkele tenten waarna de marktkramen werden geplaatst. Banken, tafels en de borden van de heemkundevereniging vonden hun plaats in de tent. Vanaf 10:00 uur was de markt geopend en alle kunstenaars hadden hun creaties geplaatst om te laten zien aan bezoekers. Er waren kunstenaars aanwezig van verschillende aard; schilderkunst, beeldhouwkunst, smeedwerk, sieraden, kaarten, hout, wijn van eigen bodem etc. Ook was er een informatiestand aanwezig voor het verkrijgen van vrijwilligers die deel uit willen maken van een AED netwerk in Nijswiller. Rond 11:00 uur werd de barbeque aangemaakt waarna de eerste worsten, hamburgers en frikadellen werden genuttigd. Worsten en hamburgers waren voortreffelijk klaargemaakt door Wiel Leise. Koffie met overheerlijke vlaai werd aangeboden door de heemkundevereniging . Muzikale invulling werd dit jaar wederom verzorgd door de drumband, het jeugd- en opleidingsorkest, en het grote orkest van Harmonie Excelsior. Omstreeks 14:00 uur werd het nieuwe boekje van de heemkundevereniging gepresenteerd door Adry Weijenberg. Als gasten waren o.a. aanwezig burgemeester van Gemeente Gulpen-Wittem Bas van den Tillaar en pastoor Franssen. Ook enkele schrijvers van stukken waren aanwezig, zij allen ontvingen het laatst uitgebrachte boekje. Hierna onderstreepte de burgemeester het belang van een heemkundevereniging om historische feiten goed te archiveren en te documenteren voor toekomstige generaties. Ook waren er lovende woorden voor de organisatie van de kunstmarkt. Na dit officiële gebeuren werd de muzikale invulling voortgezet met accordeonist Kayl die de aanwezigen vermaakte met leuke en herkenbare muziek. Een beetje geluk heb je natuurlijk nodig bij de organisatie van een buitengebeuren. Het weer werkte mee, de gehele dag een heerlijke temperatuur en jawel het was droog. Tegen 17:00 uur werd de markt gesloten maar tot 19:00 uur werd buiten bij het verenigingslokaal nog genoten van een natje en een droogje. De organisatie kijkt terug op een goed verlopen evenement en dankt alle vrijwilligers die een helpende hand hebben geboden. http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=210&folderoffset=0&module=fotoalbum

Vandaag kunstmarkt
Nijswiller 25-8-2013
Vandaag is weer de traditionele kunstmarkt te Nijswiller. Harmonie Excelsior viert hiermee het eerste lustrum van de kunstmarkt. Van 10.00 tot 17.00 uur is hij geopend in het hartje van ons dorp.

Komt allen.

Monument terug op dorpsplein
Nijswiller 23-8-2013
Het monument voor onze bevrijders is na de vernieling door vandalen weer terug op de plaats waar het hoort. Helaas heeft het bestuur van de HKV moeten besluiten om de mooie tekst volledig aan te passen. Nu staat er kort en bondig wanneer ons dorp bevrijd is met de logo's van de betreffende divisies.

SV Nijswiller nieuws
Nijswiller, 23 augustus.
Op zondag 1 September organiseert SV Nijswiller de jaarlijkse BBQ voor alle leden en
supporters. Aanvang 15.00 uur einde 21.00 uur.
Kosten € 10,00 per persoon incl. eten en drinken. Opgeven voor a.s. Dinsdag bij Fon Quodbach 06-33569731 of Wien Hendriks 06-17394474 mailen mag ook nijswiller@ziggo.nl


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175 - 176Afhaallijst liflaf