05:09:22 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/ContentModule.class.php#110
Nijswiller.com

Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos.. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com


Heemkundevereniging

Kernoverleg NijswillerCV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005

Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller
Brief aan B&W gemeente Gulpen-Wittem (Het afvoerputje van de gemeente Gulpen-Wittem?)
Nijswiller 30-7-2012

Het afvoerputje van de gemeente Gulpen-Wittem?

Nijswiller een potentiële parel in het Limburgse 5 sterren landschap.

Klinkt mooi of niet?
Helaas is de werkelijkheid een stuk grauwer en heeft onze gemeente Gulpen-Wittem hier een dikke vinger in de pap.
Waarom deze beschuldigende vinger zult u zich vragen?
Net als alle andere inwoners van de gemeente, betalen ook wij als Nijswillernaren ,onze jaarlijkse gemeentebelasting. Niets mis mee. Dat hoort zo en daar klagen wij ook niet over.
Het bezwaar zit hem erin, dat Nijswiller en ook bv Wahlwiller gezien worden als het laatste restje van de gemeente, waar als er nog een beetje geld over is, misschien iets gedaan kan worden aan het slechte wegdek of andere openbare voorzieningen.
Dit klink negatief, maar als wij Nijswiller eens afzetten tegen bv dorpen als Mechelen, Epen, Slenaken, Gulpen en Wijlré dan kan men niet anders concluderen dan dat wij (en dan druk ik mij zachtjes uit) zeer karig bedeeld worden.
Na een rondje door ons dorp kwam ik tot de conclusie dat er maar liefst 11 misschien wel 12 verschillende soorten lantaarnpalen staan, (in 1 straat zelfs 3 verschillende) en vanaf het verpauperde dorpsplein richting de kerk kijkende zelfs 4 verschillende varianten binnen 50 meter. Is het nu werkelijk zo moeilijk om in een dorp zo klein als Nijswiller dezelfde lantaarnpalen neer te zetten (en dan liefst ook van die mooie, zoals in Epen, Slenaken of Mechelen en niet de aller goedkoopste variant in extreem lelijk betongrijs!!!!)
Vanuit Nijswiller vertrekken veel wandelaars richting alle windstreken van onze gemeente en buurgemeentes maar de plek van vertrek is wel een heel troosteloze geworden.
Het dorpsplein is totaal overwoekerd met onkruid! De asfaltlaag die met split is bedekt, is zo slecht, dat als het geregend heeft de hele ondergrond zompig word! De prullenbak meer dan regelmatig overvol uitpuilend is!
De straten niet zo mooi beklinkerd zoals in eerder genoemde plaatsen maar gewoon geflikt met het laatste restje asfalt (dan kan het weer 4 jaar ertegen) en veilig voor onze kinderen. De opgang naar de Trambaan (waar onze kinderen naar school en de speelplek bij de basisschool moeten fietsen is totaal overwoekerd met onkruid en is nu zo smal dat als er tegelijk 2 fietsers langs elkaar moeten, dit schier onmogelijk is geworden.
Kan een verstandig mens binnen onze gemeenteraad, uitleggen waarom er in de kleine kernen geen geld word uitgetrokken voor dorpsvernieuwing? (en dan bedoel ik niet woningbouw.) En ook ik weet dat het crisis is, en we allemaal op onze centjes moeten letten. Maar om dan nu maar alles aan de paar kernen, keer op keer, zoals eerder omschreven te moeten blijven pompen, lijkt mij en vele andere dorpsbewoners niet stroken met enig gevoel van rechtsgelijkheid en woongenot.
Misschien moeten wij maar eens minder gaan betalen aan gemeentebelasting, totdat ons dorp ook eens grondig onderhanden word genomen, om het tot een werkelijke parel in het heuvelland te maken, waar mensen graag wonen, hun wandeltocht willen beginnen en een lust voor het oog is om doorheen te wandelen. Met andere woorden een waardige entreé in onze gemeente.
Bijgevoegd vind u een groot aantal foto’s van situaties in Nijswiller zoals eerder omschreven.
Ik roep bij deze dan ook onze gemeenteraad op om het gesprek met de dorpsbewoners van Nijswiller aan te gaan om te kijken wat de wensen en de mogelijkheden zijn.
Met vriendelijke doch ontevreden groet,
Jochen Reinders
p.s. Bij het inzamelen van de nieuwe plastic zakken zou het ook zo mooi zijn als wij van Nijswiller, Wahlwiller, Partij zouden weten wanneer wij het buiten zouden moeten plaatsen???
Het zou de gemeente namelijk sieren als zij al haar kernen in haar waarde wil laten en deze zo ook benoemen bij haar nieuwe plannen. Wij ergeren ons al jaren dat Nijswiller als Wittem te boek staat en de gemeente doet hier gewoon aan mee.
http://nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=190&folderoffset=0&module=fotoalbum

GEEN papier ophalen in de maand Augustus
17-7-2012;
In de maand Augustus wordt er in Wahlwiller en Nijswiller GEEN papier opgehaald ivm de bedrijfsvakantie van Peeters Papierhandel. Mocht in een of ander weekblad staan van wel dan is dat een automatisch aangemaakt bericht en niet van toepassing. U kunt U oud papier weer aanbieden in de maand september.

Zegt het voort !!!

Gemeente Gulpen/Wittem / Peeters Papierhandel

Kunstmarkt Nijswiller
13 juli 2012;

Op zondag 26 augustus wordt de kunstmarkt weer geopend. Deze dag kunt U weer genieten van diverse kunst die aangeboden wordt in de breedste zin van het woord. Tijdens deze dag kunt U ook weer genieten van een natje en een droogje. De gehele dag zullen diverse muziekgroepen van Excelsior deze activiteit muzikaal opluisteren. Ook zal een blaaskapel voor enkele uurtjes muzikaal vermaak zorgen.

De heemkundevereniging van Nijswiller zal op deze dag weer een boek presenteren dat geheel in het teken van het 125 jarig jubileum van Harmonie Excelsior staat.

De kunstmarkt in Nijswiller, zeker een bezoek waard.

Ek poule eindstand
Nijswiller, 2 juli 2012
De einduitslag is bekend
1. B. Straaten 265 pnt
2. B. Wetzels 260 pnt
3. Math Schoonbrood en Hub Horbag 255 pnt.

Met de prijswinnaars wordt telefonisch contact opgenomen.

Voor de complete uitslag klik op de rode pijltjes. http://www.nijswiller.com/index.php?action=detailItem&dienstID=115&diensttype=SV Nijswiller&module=diensten

SV Nijswiller nieuws
Nijswiller, 28 juni 2012
Op 2 juni j.l. organiseerde SV Nijswiller een feestavond die in het teken stond van de afsluiting van het seizoen met verkiezing van de speler van het jaar (Brian Bardoul) en speler met het meeste trainingsbezoek (Yannick Vanweersch) en huldiging van diverse jubilarissen, voor een fotoreportage klik op de rode pijltjes. http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=3985&itemOffset=0&folderID=188&folderoffset=0&module=fotoalbum

Cafe a gen Baag
Nijswiller, 28 juni 2012

Bij deze willen wij iedereen bedanken in welke vorm dan ook voor onze prachtige feestdag ter ere van ons 25jarig jubileum.Wij zijn in de toekomst op dinsdag, woensdag en donderdag gesloten.Voor bijzondere gelegenheden staan we met plezier voor U klaar.
Bedankt Jose-Henk en kinderen.


Jac Debije benoemd tot erebestuurslid harmonie Excelsior
Nijswiller, 27 juni 2012;

Jac Debije die sinds 1949 lid is van de vereniging nam in 1963 het secretariaat onder zijn hoede. Gedreven, zoals iedereen Jac kent, werd hieraan invulling gegeven met maar steeds een doel voor de ogen “hoe kan een en ander worden geregeld zodat dit in het beste belang van de vereniging is”. Maar liefst 40 jaren lang heeft hij als secretaris gefungeerd waarna hij in 2003 het secretariaat kon overdragen. In de 40 jaar die hij invulling gaf aan het secretariaat is menig uur verspijkerd aan het organiseren en regelen van allerlei activiteiten. Daarnaast heeft hij in die periode allerlei innovaties voorbij zien komen van “schrift”, naar typemachine, naar PC. Als secretaris heeft hij mogen samenwerken met diverse bestuursleden waar van helaas al menigeen is overleden. Met een drietal voorzitters heeft hij gezamenlijk aan het roer gezeten van de vereniging te weten: Dhr. J. Lenders, Dhr. S. Ploumen en als laatste de huidige voorzitter H. Hagen. Vooral aan de periode met dhr. J. Lenders denkt hij vaak terug. Zoals in iedere vereniging heeft hij vele ups meegemaakt maar ook diverse downs. Steeds handelde hij in het beste belang van de vereniging. Afgelopen donderdag 21 juni 2012 was hij aanwezig op zijn laatste bestuursvergadering. Ook tijdens deze vergadering nog volop aanwezig en meedenkend aan oplossingen. Door alle bestuursleden steeds gerespecteerd en zijn mening steeds weloverwogen meegenomen in besluiten die zijn genomen. Aan het eind van de vergadering werd hij door de voorzitter bedankt voor zijn inbreng en zijn toewijding ten opzichte van de vereniging. Jac nam aan het eind van de vergadering het woord en bedankte emotioneel de bestuursleden voor de prettige en fijne samenwerking. Hij is ervan overtuigd dat het huidig zittende bestuur verder kan in het belang van de vereniging.

Tijdens de jaarvergadering die dit jaar werd gehouden in de aula van het sophianum te Nijswiller, voorafgaand aan de verenigingsbarbecue, werd er stilgestaan bij het feit dat Jac zich niet meer verkiesbaar stelde als bestuurslid van de vereniging. Tegenover alle aanwezige leden, ereleden en zijn vrouw “Mia” werd Jac bij acclamatie benoemd tot erebestuurslid van de vereniging. Deze titel aanvaarde Jac Debije met open armen en bedankte alle aanwezigen. Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen wild Jac graag de aanwezigen toespreken:

--------
Beste allemaal,

Op de eerste plaats heel hartelijk bedankt voor de benoeming tot erebestuurslid.
Er is in het leven een tijd van komen en van gaan. Voor mij is na 49 jaar, waarvan 40 jaar als secretaris, dan ook de tijd gekomen om als bestuurslid afscheid te nemen.
Het was een leuke tijd met vele ups en downs. Ik wil dan ook alle collega’s waarmee ik al die jaren heb samengewerkt en waarvan er al velen zijn gestorven hartelijk bedanken voor de genoten samenwerking. Een nog belangrijker factor om een dergelijk periode te kunnen besturen is natuurlijk hoe het thuisfront tegen zo’n job aankijkt. Nu was het thuisfront bij mij maar klein, maar toch moet deze niet voor honderd, maar voor twee honderd procent achter je staan. En ik moet erkennen wat dit betreft bij mijn ega het geval was. Tijdens mijn secretariaatschap was ze vaker de secretaresse van de secretaris. Zonder haar inspirerende woorden en hulp zou ik deze lange bestuursperiode niet hebben kunnen invullen. Een woord van dank komt dan ook voor haar uit het diepst van mijn hart.
Het besluit om te stoppen hebben jullie weten te waarderen door mij bij acclamatie tot erebestuurslid te benoemen, waarvoor mijn hartelijke en welgemeende dank
Wij vieren dit jaar het 125 jarig bestaansfeest van onze harmonie waarbij ik de organisatie alle succes toewens en de hoop uitspreek dat ons korps nog vele jaren mag blijven bestaan zodat de excelsior klanken nog vele jaren over het Limburgse heuvelland mogen klinken.
Ik ga het nu wat rustiger aandoen maar zal indien er een beroep op mij wordt gedaan en de gezondheid het toelaat hier en daar nog wat helpen. Nogmaals allen heel hartelijk bedankt voor de benoeming en nog een gezellige barbecue middag.
--------

In zijn toespraak werd zijn vrouw niet vergeten. Mia is ook steeds actief geweest voor de vereniging. Ook zij heeft menig uurtje vrijgemaakt om Excelsior te ondersteunen. Zij heeft daarnaast ook velen malen Jac met de map onder de arm zien gaan en hem vaak pas laat in de nacht weer naar huis zien komen. Veelal ging zij op pad om zaken te organiseren en te regelen en daarmee ondersteunde zij veelvuldig de taken van Jac.

Na het officiële gebeuren werden Jac en Mia nog muzikaal gefeliciteerd door de aanwezige leden. Als verrassing werd Mia benoemd tot Lid van Verdienste van Excelsior. Beiden ontvingen enkele cadeaus van de vereniging. Namens het bestuur ontving Jac een gegraveerde pen van Excelsior.

Namens alle leden, ereleden en iedereen die Excelsior een warm hart toedraagt willen wij Jac en Mia bedanken voor alle inzet, werkzaamheden en gedane activiteiten.

Zeg je Excelsior dan zeg je Jac Debije, zeg je Jac Debije dan zeg je Excelsior.Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175affiche 2019