01:01:00 : Handled by default handler: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/control/BaseControl.class.php#57
23:10:38 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/ContentModule.class.php#110
23:10:38 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/SimpleModule.class.php#188
23:10:38 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/FolderedModule.class.php#168
Nijswiller.com

Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com


HeemkundeverenigingKernoverleg Nijswiller

CV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496

Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller


Jac Debije benoemd tot erebestuurslid harmonie Excelsior
Nijswiller, 27 juni 2012;

Jac Debije die sinds 1949 lid is van de vereniging nam in 1963 het secretariaat onder zijn hoede. Gedreven, zoals iedereen Jac kent, werd hieraan invulling gegeven met maar steeds een doel voor de ogen “hoe kan een en ander worden geregeld zodat dit in het beste belang van de vereniging is”. Maar liefst 40 jaren lang heeft hij als secretaris gefungeerd waarna hij in 2003 het secretariaat kon overdragen. In de 40 jaar die hij invulling gaf aan het secretariaat is menig uur verspijkerd aan het organiseren en regelen van allerlei activiteiten. Daarnaast heeft hij in die periode allerlei innovaties voorbij zien komen van “schrift”, naar typemachine, naar PC. Als secretaris heeft hij mogen samenwerken met diverse bestuursleden waar van helaas al menigeen is overleden. Met een drietal voorzitters heeft hij gezamenlijk aan het roer gezeten van de vereniging te weten: Dhr. J. Lenders, Dhr. S. Ploumen en als laatste de huidige voorzitter H. Hagen. Vooral aan de periode met dhr. J. Lenders denkt hij vaak terug. Zoals in iedere vereniging heeft hij vele ups meegemaakt maar ook diverse downs. Steeds handelde hij in het beste belang van de vereniging. Afgelopen donderdag 21 juni 2012 was hij aanwezig op zijn laatste bestuursvergadering. Ook tijdens deze vergadering nog volop aanwezig en meedenkend aan oplossingen. Door alle bestuursleden steeds gerespecteerd en zijn mening steeds weloverwogen meegenomen in besluiten die zijn genomen. Aan het eind van de vergadering werd hij door de voorzitter bedankt voor zijn inbreng en zijn toewijding ten opzichte van de vereniging. Jac nam aan het eind van de vergadering het woord en bedankte emotioneel de bestuursleden voor de prettige en fijne samenwerking. Hij is ervan overtuigd dat het huidig zittende bestuur verder kan in het belang van de vereniging.

Tijdens de jaarvergadering die dit jaar werd gehouden in de aula van het sophianum te Nijswiller, voorafgaand aan de verenigingsbarbecue, werd er stilgestaan bij het feit dat Jac zich niet meer verkiesbaar stelde als bestuurslid van de vereniging. Tegenover alle aanwezige leden, ereleden en zijn vrouw “Mia” werd Jac bij acclamatie benoemd tot erebestuurslid van de vereniging. Deze titel aanvaarde Jac Debije met open armen en bedankte alle aanwezigen. Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen wild Jac graag de aanwezigen toespreken:

--------
Beste allemaal,

Op de eerste plaats heel hartelijk bedankt voor de benoeming tot erebestuurslid.
Er is in het leven een tijd van komen en van gaan. Voor mij is na 49 jaar, waarvan 40 jaar als secretaris, dan ook de tijd gekomen om als bestuurslid afscheid te nemen.
Het was een leuke tijd met vele ups en downs. Ik wil dan ook alle collega’s waarmee ik al die jaren heb samengewerkt en waarvan er al velen zijn gestorven hartelijk bedanken voor de genoten samenwerking. Een nog belangrijker factor om een dergelijk periode te kunnen besturen is natuurlijk hoe het thuisfront tegen zo’n job aankijkt. Nu was het thuisfront bij mij maar klein, maar toch moet deze niet voor honderd, maar voor twee honderd procent achter je staan. En ik moet erkennen wat dit betreft bij mijn ega het geval was. Tijdens mijn secretariaatschap was ze vaker de secretaresse van de secretaris. Zonder haar inspirerende woorden en hulp zou ik deze lange bestuursperiode niet hebben kunnen invullen. Een woord van dank komt dan ook voor haar uit het diepst van mijn hart.
Het besluit om te stoppen hebben jullie weten te waarderen door mij bij acclamatie tot erebestuurslid te benoemen, waarvoor mijn hartelijke en welgemeende dank
Wij vieren dit jaar het 125 jarig bestaansfeest van onze harmonie waarbij ik de organisatie alle succes toewens en de hoop uitspreek dat ons korps nog vele jaren mag blijven bestaan zodat de excelsior klanken nog vele jaren over het Limburgse heuvelland mogen klinken.
Ik ga het nu wat rustiger aandoen maar zal indien er een beroep op mij wordt gedaan en de gezondheid het toelaat hier en daar nog wat helpen. Nogmaals allen heel hartelijk bedankt voor de benoeming en nog een gezellige barbecue middag.
--------

In zijn toespraak werd zijn vrouw niet vergeten. Mia is ook steeds actief geweest voor de vereniging. Ook zij heeft menig uurtje vrijgemaakt om Excelsior te ondersteunen. Zij heeft daarnaast ook velen malen Jac met de map onder de arm zien gaan en hem vaak pas laat in de nacht weer naar huis zien komen. Veelal ging zij op pad om zaken te organiseren en te regelen en daarmee ondersteunde zij veelvuldig de taken van Jac.

Na het officiële gebeuren werden Jac en Mia nog muzikaal gefeliciteerd door de aanwezige leden. Als verrassing werd Mia benoemd tot Lid van Verdienste van Excelsior. Beiden ontvingen enkele cadeaus van de vereniging. Namens het bestuur ontving Jac een gegraveerde pen van Excelsior.

Namens alle leden, ereleden en iedereen die Excelsior een warm hart toedraagt willen wij Jac en Mia bedanken voor alle inzet, werkzaamheden en gedane activiteiten.

Zeg je Excelsior dan zeg je Jac Debije, zeg je Jac Debije dan zeg je Excelsior.


EK poule Veteranen
Nijswiller, 26 juni 2012
De nieuwe tussenstand bijgewerkt t/m de wedstrijden van de kwartfinale EN het juiste land op de juiste plaats in de halve finale.
Twee deelnemers, Hub Horbag en Frank Straaten hebben de halve finale volledig juist voorspeld en zij kunnen dus nog 40 punten halen indien zij de einduitslag goed voorspellen van de halve finales.
22 deelnemers hebben tot nu toe 60 punten gehaald in de halve finale zij kunnen nog maximaal 20 punten halen in deze halve finales.
Dus het wordt nog een spannend einde.
Klik op de rode pijltjes voor de laatste nieuwe tussenstand. http://www.nijswiller.com/index.php?action=detailItem&dienstID=115&diensttype=SV Nijswiller&module=diensten

CV de Baagratte
Nijswiller, 22 juni 2012
Met ingang van vandaag is er op de fotopagina van deze site een map geplaatst met een overzicht van alle (grote) prinsen, prinsessen en hofnarren vanaf 1973 tot heden.
Voor direct naar deze pagina te gaan klik op de rode pijltjes. http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=156&folderoffset=0&module=fotoalbum

SV Nijswiller nieuws
Nijswiller 19 juni 2012
De KNVB heeft de indeling amateurvoetbal seizoen 2012/2013 bekendgemaakt. Het eerste elftal is ingedeeld in de 5e klasse A samen met;

FC Bemelen
FC Gulpen
De Heeg
Geertruidse Boys
Geusselt Sport
IBC 03
Oranje Boys
RKBFC
RKMVC
Rood Groen LVC
Sportclub Caberg

Nieuw in Nijswiller: Hondentrimsalon Balou
Marianne Delahaije opent met veel enthousiasme haar hondentrimsalon Balou aan de Franciscanessenweg 2 in Nijswiller. Na een tweejarige opleiding in Hasselt heeft zij inmiddels al een aantal trouwe klanten. Nu de salon klaar is en professioneel ingericht, is de verzorging van alle honden mogelijk: van groot tot klein, van chihuahua tot bouvier. Alles is mogelijk: wassen, knippen, scheren maar ook alleen nagels knippen of oren reinigen. De manier waarop het ras gedaan behoort te worden, of zoals u het zelf het liefst wilt.

U kunt met uw viervoeter overdag en ’s avonds terecht in de hondentrimsalon van Marianne. En mocht het u door de week niet uitkomen, dan is het ook mogelijk om op zaterdag een afspraak te maken.

Afspraak of meer informatie?
Wil je meer weten over het werk van Marianne of wil je een afspraak maken om jouw hond op vakkundige wijze te laten trimmen, neem dan contact op via 043-8501178 of mobiel op 06-24604718.

Slagwerkavond 23 juni 2012

Op zaterdag 23 juni 2012 om 20:00 uur vind de slagwerkavond plaats in de Aula van het Sophianum te Nijswiller. Nijswiller met gastverenigingen uit Kerkrade, Simpelveld, Gulpen en Schinveld zullen deze avond diverse melodische klanken ten gehore brengen. Ook deze activiteit vindt plaats in het kader van ons 125 jarig jubileum. U bent van hart uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Romeinen in Nijswiller
Nijswiller 3 juni 2012.
Op zondag 3 juni zal op de Rijksweg 35 (voormalige boerderij Weijenberg) een Romeinse dag plaatsvinden. Dit vindt plaats in het kader van de Cultuurzomer Heuvelland. Er worden o.a. workshops gegeven in het maken van mantelspelden, stukjes maliënkolders, glasparelkettingen, Romeinse spelletjes, Romeins eten en drinken. Tijden: 11.00-1700 uur. Zou u op 3 juni niet kunnen, dan zijn er nog andere mogelijkheden waarop de Romeinen in Nijswiller aanwezig zijn: zaterdag 30 juni, woensdag 4 juli, woensdag 25 juli, zaterdag 11 augustus, woensdag 15 augustus, zaterdag 18 augustus, woensdag 29 augustus, zaterdag 1 september. Ook uitermate geschikt voor jeugdigen. Elk van bovenstaande woensdagen kunnen de kids bovendien een dagje denken en doen als kersverse rekruten van het Romeinse leger - een aanrader! Elke workshop kost € 2,50 en de rekrutendag € 10,-. Informatie via cavefelem@live.nl of via 06-27274246.


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175 - 176Afhaallijst liflaf