Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com


HeemkundeverenigingKernoverleg Nijswiller

CV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496

Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller


Uitslagen Gemeentelijk solistenconcours Gulpen
Nijswiller 3-1-2008
Harmonie Excelsior Nijswiller.

Harmonie St. Petrus uit Gulpen organiseerde dit jaar het gemeentelijk solistenconcours van Gulpen-Witem op 16 en 17 februari. Over twee dagen verspreid werden er maar liefst 109 optredens verzorgd. Alle muziekverengingen binnen de gemeente Gulpen-Wittem hadden inschrijvingen van muzikanten. Als jurylid was aanwezig de heer Ben Essers. Alle muzikanten werden muzikaal uitgedaagd en kunnen lering trekken uit de adviezen die ze ontvingen uit hun beoordeling

Harmonie Excelsior was weer met een grote groep solisten aanwezig in Gulpen. Iedereen zetten een goede prestatie neer met daarnaast ook nog 5 bekerwinnaars m.n.: Simone Eschweiler op dwarsfluit in de eerste afdeling met 109 punten, eerste prijs; Ward Bartholomée op hoorn in de tweede afdeling met 103 punten, eerste prijs; Luc Bartholomée op trompet in de tweede afdeling met 100 punten, derde prijs; Twan Bartholomée op trompet in de afdeling leerling met 98 punten, eerste prijs; Sil Hengelbrock op trommel in de afdeling leerling met 97 punten, tweede prijs.

Het bestuur en leden van harmonie Excelsior willen alle jeugdleden feliciteren met hun prijzen en oorkondes en vooral voor hun getoonde inzet.

Ook de opleiders hebben hun beste beentje voorgezet om de jeugdleden zo goed mogelijk voor de dag te laten komen en verdienen daarom ook een “pluim”.

Gezien het muzikaal niveau en het aantal aanmeldingen, dat nog steeds groeiende is, is het overduidelijk dat het solistenconcours in de gemeente Gulpen-Wittem leeft en als positief en leerrijk wordt ervaren.

Ook willen wij langs deze weg de organiserende vereniging harmonie st. Petrus uit Gulpen complimenteren voor de goede en gemoedelijke organisatie.


Harmonie Excelsior naar Gulpen/Wittem muziektoernooi
Nijswiller 26-2-2008
A.s. Zaterdag 1 maart zal harmonie Excelsior deelnemen aan het Gulpen-Wittems muziektoernooi. Het optreden van Excelsior zal plaatsvinden +/- 20:30 uur.

Voorafgaand zal het jeugdorkest samengesteld uit diverse jeugdleden van de diverse muziekkorpsen een optreden verzorgen.

Harmonie St.Agatha zal a.s. zaterdag het programma openen om 18:45 uur.

Zaterdag 1 maart 2008

Harmonie St. Agatha, Eys – o.l.v. Rob Moers

Elisabeth – M. Kunze & S. Levay, arr: Johan de Meij
Carnaval de Venice – Jean Baptiste Arban, arr: Donald Hunsberger. Solist: Willy Huppertz (Cornet)
Rapunzel – Bert Appermont 4 delen) (beoordeeld)
1. The witch in the garden
2. Rapunzel in the tower
3. The prince in the forest
4. The end

Jeugdorkest Gemeente Gulpen-Wittem - o.l.v. Rob Moers

Albula – Oscar Tschuor
The Prince of Egypt – Stephen Schwartz, arr. Jay Bocook
Love and Marriage – James van Heusen en Sammy Cahn, arr. Klaas van der Woude
Fame – M. Core en D. Pitchford, arr. Frank Bernaerts
Solozang: Yvonne Latten

Harmonie Excelsior, Nijswiller - o.l.v. Ronald du Chatinier

March of the Belgian Paratroops – Pieter Leemans
Une belle histoire – Michel Fugain, Pierre Leroyer, arr. Roland Kernen (beoordeeld)
God save the Queen - traditional

Het muziektoernooi wordt georganiseerd in de gymzaal van Eys. Uiteraard nodigen wij iedereen uit om naar Excelsior te komen luisteren. Uiteraard is het bezoeken van St.Agatha en het jeugdkorps ook meer dan de moeite waard.

Verslag en uitslagen DC Double Top
Nijswiller 20-2-2008
Kevin Janssen van DC Double Top stuurt ons nu met regelmaat een wedstrijdverslag met uitslagen van de Dartclub. Natuurlijk zullen wij deze hier op Nijswiller.com plaatsen alsmede ook het wedstrijdschema van DC Double Top.

Hieronder is het eerste verslag en wedstrijdschema te vinden.

Double Top II stond na 19 speelrondes nog altijd (al vanaf ronde 3) op de 1e plaats van de 3e klasse A. Hoewel er in de week voor carneval nog nipt werd verloren van de grootste concurrent Kerkzicht VI bedroeg de marge tussen de nummers 1 en 2 nog altijd 3 punten, omdat Kerkzicht in een inhaalduel ook onderuit was gegaan. Op dinsdag 12 februari moest Double Top het opnemen tegen Knevel II, de nummer laatst. Hoewel het verschil op de ranglijst maar liefst 48(!) punten bedraagt, had Double Top toch enigzins wat moeite met deze tegenstander. Toch werd ook deze wedstrijd weer gewonnen, zij het nipt met 12-8. Ook Double Top I doet het dit seizoen uitstekend in de 2e klasse E. Na 19 speelrondes stonden ze op een mooie 3e plaats, op slechts 5 punten achterstand op nummer 1 Veldhof I, en slechts 2 punten achterstand op de nummer 2 Gemutliche Eck II. Op vrijdag 15 februari moest Double Top I het thuis opnemen tegen middenmoter Huub en Marlies I uit Landgraaf. Blijkbaar wilde Double Top vanavond al op stoom komen voor het belangrijke duel van volgende week tegen de koploper Veldhof, want het arme Huub en Marlies werd met een monsternederlaag van 20,5-2,5 terug naar Landgraaf gestuurd! Dat beloofd wat voor de topper van volgende week! Double Top III draait dit seizoen helaas niet zo goed. Hoewel ze na 19 speelrondes wel nog op een mooie 4e plaats stonden, bedroeg de voorsprong op de nummer laatst Remise slechts 5 punten! En uitgerekend tegen deze nummer laatst moest op vrijdag 15 februari gespeeld worden, in Partij. Een zogenaamd "6-punten" duel dus, want bij een nederlaag zou de laatste plaats wel akelig kort in de buurt komen, wetende dat in de volgende 2 duels die gepland staan Double Top III het moet opnemen tegen de nummer 1 en 3 van de competitie. Tegen Remise begonnen ze echter uitstekend, en al gauw stonden ze met 5-3 voor. Maar zoals al zo vaak dit seizoen ging de 1e cricket alweer verloren, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken door Remise. Vanaf toen leek Double Top het spoor compleet kwijt, want al gauw liep Remise uit naar een onoverbrugbare voorsprong. Hierdoor ging de wedstrijd voor Double Top III helaas verloren: uitslag 13-7 voor Remise.

Uitslagen:

din 120208: Knevel II - Double Top II 8.5-11.5
vrij 150208: Double Top I - Huub & Marlies I 20.5-2.5
vrij 150208: Remise I - Double Top III 13-7

Programma ronde 21:

din 190208: Double Top II - Bistro III
vrij 220208: Veldhof I - Double Top I
vrij 220208: Double Top III - Poste I
don 210208 Braggelere - Double Top (beker)

Friture Der Plei op L1
Nijswiller 20-2-2008
De soap rond onze friture raakt steeds verder bekend. Nadat eerder al Omroep Krijtland een reportage hieraan besteede is nu ook op L1.nl het volgende stukje te lezen en via de rode pijltjes kun je het Journaalitem van L1 bekijken.

Mobiele frituur Nijswiller

Het frietje mét in Nijswiller loopt gevaar. Volgens de gemeente Gulpen mag de mobiele frituur in het dorpje niet langer dag en nacht op zijn standplaats staan. Dat is in strijd met de vergunning. En dus is het getouwtrek tussen de gemeente en de eigenaar begonnen.

Al tien jaar staat de friettent op deze vaste plek in Nijswiller. Dat was nooit een probleem. Totdat er afgelopen zomer een nieuwe eigenaar kwam en een wethouder bij de gemeente wakker schrok.
Volgens de vergunning mag de mobiele friettent er alleen maar staan tussen 10 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds. In die tussenliggende tijd moet hij ergens anders neergezet worden. Maar dat is een stuk makkelijk gezegd, dan gedaan. Inmiddels hebben de dorpsbewoners al handtekeningen verzameld en bemoeit de lokale politiek zich er mee.

http://www.l1.nl/popups/mediaplayerpopup/_rp_links1_bannerId/1_/_pid/links1?mediaListId=2260792&mediaType=video

Uitslagen darttoernooi DC Double Top
Nijswiller 11-2-2008
Voor de carnaval had Dartclub Double Top haar jaarlijks terugkerend darttoernooi.

Hieronder kunt u de uitslagen in de verschillende klassen lezen.

Zaterdag 26 januari:

501 Open uit:

Winnaar: Rick (speler van Veldhof)
Nr 2: Sven Cosiolkofsky (Paddock, Gulpen)
Nr 3: Henk Sintzen (Zum Pony, Simpelveld)
Nr 4: Pedro Nelissen (Zum Pony, Simpelveld)

Koppelcricket:

Winnaars: Neil Bruce (Double Top) en Sven Cosiolkofsky (Paddock, Gulpen)
Nr. 2: Kevin Janssen (Double Top) en Rick (Veldhof)
Nr. 3: George Kaczorowski (Vrouwenvleugel, A gen Baag) en Henk Sintzen (Zum Pony, Simpelveld)
Nr. 4: Pedro Nelissen (Zum Pony) en Rianne Vandebergh (Double Top)

Zondag 27 januari:

Koppelcricket:

Winnaars: Ger en Michel (Rock Inn, Kerkrade)
Nr. 2: Neil Bruce en Michael Wehner (Double Top)
Nr. 3: Pascal Schreuder en Sven Cosiolkofsky (Paddock, Gulpen)
Nr. 4: Raymond Prevoo en Roger Hodiamont (Galouppe, Gulpen)

501 Open uit:

Winnaar: Roger Offermans (Double Top)
Nr. 2: Neil Bruce (Double Top)
Nr. 3: Tim Held (DC Aurora, Grevenbicht)
Nr. 4: Paul Feitsma (Kleesj, Sittard)

Foto's Optocht Nijswiller !
03-02-2008
De foto's, met dank aan Mary-Rose, van de optocht in Nijswiller zijn online! Voor een impressie klik op de rode pijltjes.
http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=103&folderoffset=0&module=fotoalbum

Nieuwe website HKV online
24-1-2008
Sinds enkele dagen is de vernieuwde website van de Heemkundevereniging Nijswiller online.
Op deze site kunt u alle informatie vinden met betrekking tot de HKV.

Op deze site vindt u onder andere: nieuwsberichten, vergaderdata, publicaties, fotoverslagen van excursies en veel meer. Zeker de moeite waard om te bekijken.
De site zal in de loop van de komende weken verder ge-update worden en daarna regelmatig ververst worden met nieuwe informatie.

Klik op de rode pijltjes om de site te bekijken. http://www.heemkundeverenigingnijswiller.nl


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175 - 176Afhaallijst liflaf