22:10:33 : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/nijswiller/domains/nijswiller.com/lib/module/ContentModule.class.php#110
Nijswiller.com

Welkom op Nijswiller.com

'Welkom op www.nijswiller.com. de site voor alle ins en outs over Nijswiller. Van bedrijfsinformatie tot verenigingsnieuws en van links tot fotos. u kunt het allemaal hier vinden.
veel plezier en graag tot ziens.

Het webteam van Nijswiller.com


HeemkundeverenigingKernoverleg Nijswiller

CV de Baagratte

Rijschool Mike Reinders Bocholtz 045-5442005Aannemersbedrijf Leôn Dumoulin BV Vossenstraat 3a 6286 BW Nijswiller  043-4511496

Bergmans& Wijnen Rijksweg 60 6286AH Nijswiller


Actie "Schaatsen voor Water" van groep 5 t/m 8 groot succes !
Nijswiller 09-11-2005.
Nieuws van de Basisschool St.Jozef !

Voor de landelijke actie Schaatsen en Zwemmen voor Water , die Plan Nederland elke twee jaar organiseert, zijn ook de leerlingen van groep 5 t/m 8 van onze basisschool actief geweest. Samen met zo'n 40.000 andere leerlingen van basisscholen in heel Nederland, hebben de kinderen geprobeerd zoveel mogelijk rondjes te schaatsen op de ijsbaan of baantjes te trekken in het zwembad. Hierbij lieten zij zich sponsoren door familie, vrienden of buren. De opbrengst van de actie is steeds bestemd voor een grootschalig drinkwaterproject in Afrika. Voor dit jaar gaat de opbrengst naar Benin, Ethiopië, Kameroen en Tanzania.
Op Dinsdag 08-11-2005 gingen de kinderen van groep 5 t/m 8 "Schaatsen voor Water " op de schaatsbaan in Geleen. De kinderen hebben ontzettend hard hun best gedaan en haalden in totaal een mooi bedrag op van ruim 700 Euro. Bovendien hebben zij een reuze leuke en sportieve middag gehad.

Voor meer informatie over Schaatsen en Zwemmen voor Water klikt U op de rode pijltjes. http://www.schaatsenenzwemmenvoorwater.nl

Friture d'r plei zaterdag bij sophianum
Nijswiller 8-11-2005
Friture d'r Plei zal zaterdag aanstaande niet op de gebruikelijke plek staan. In verband met de jubileumsfestiviteiten van CV De baagratte in het Sophianum zal de friture daar ter plekke staan. Er geldt ook een aangepaste openingstijd.

Heuvelland Schlagerparade nodigt uit
Nijswiller 3-11-2005
Wij kregen afgelopen week de vraag of wij onderstaand stukje op onze site wilden plaatsen. Ben jij de Schlagerkoning of koningin van Nijswiller en wil jij de eer van ons dorp hooghouden meld je dan aan door op de rode pijltjjes te klikken.

Beste Carnavalsvrung,

misschien al in de lokale pers gelezen, hebben drie liefhebbers van het lokale carnavalslied uit Mechelen het idee opgevat om een schlagerparade te organiseren voor alle verenigingen en particulieren uit de gemeente Gulpen-Wittem. Zij willen zodoende de artiesten en schrijvers van de lokale carnavalsschlager of liedje de gelegenheid bieden om hun liedjes en/of schlagers ook buiten de grenzen van hun dorp ten gehore te kunnen brengen aan een groter publiek De schlagers hoeven niet nieuw te zijn. Ook het aantal schlagers dat u tengehore mag brengen wordt naderhand door de organisatie bekend gemaakt. Inmiddels heeft ook Omroep krijtland toegezegt zij zullen dit gebeuren filmen en uitzenden. De organisatie is hier natuurlijk zeer verheugd mee.

Datum Zaterdag 3 december
Locatie Café-Zaal“A gen Pomp” te Mechelen
Aanvang 20:11
Deelname staat open voor iedere (carnavals)vereniging of particulier die woonachtig is in de gemeente Gulpen-Wittem. Inschrijf formulier kunt u hier downloaden. De organisatoren willen er op wijzen dat deze parade geen concours is maar zuiver en alleen bedoeld is om het lokale carnavalslied onder de aandacht te brengen aan een groter publiek! Aanmelden kan vóór 19 november d.m.v. het bijgevoegde aanmeldingsformulier op te sturen naar het volgende adres: Heuvelland Schlager Parade
p/a Malleziep 30
6281 NP Mechelen Aan de deelname zijn geen inschrijfkosten verbonden en er zal geen entree geheven worden. De organisatoren hopen op een grote deelname en een gezellige avond waarbij de lokale carnavalsschlager of lied centraal staat! Beleeft uitnodigend,

Organisatie Heuvelland Schlager Parademailto:info@heuvellandschlagerparade.nl

Info over nieuw boek Giel Vaessen
Nijswiller 26-10-2005
Titel "overleven met schizofrenie"
Het verhaal van een adolescente, gezinsleden en behandelaren

Tijdens de laatste fase van haar opname, in de zomer van 2003, ontving ik van Belle Scheeren de door haarzelf geschreven handleiding "hoe om te gaan met mijn ziekte schizofrenie". Ik was onder de indruk en mijn eerste gedachte was dan ook: "Hier zou ze een mooi boek van kunnen maken". Gezien enige impulsiviteit mij niet vreemd is verwoordde ik, nauwelijks vermoedend dat zij hier serieus op in zou gaan, mijn gedachten. Haar ogen schitterden als kristal. Iedereen die Belle op dat moment tegenover mij had zien staan, zou het begrijpen. Belle zou dit boek gaan schrijven en ik zou daaraan meewerken.

Ellen, mijn partner, die meewerkte aan het boek, stelde voor om een boek te schrijven waaraan meerdere mensen, zoals familieleden en hulpverleners van Belle, een bijdrage zouden leveren. Ik kende het gezin en wist zeker dat zij dat meesterlijk zouden moeten kunnen. Maar ik wist ook dat het beschrijven van je eigen proces helend kan zijn maar ook de wonden kan openen. Zowel op individueel als gezinsniveau. Gedachten en gevoelens zouden aan het papier toevertrouwd worden en open liggen voor iedereen binnen het gezin en ook voor anderen daar buiten.
Na goed overleg, besloten we samen het boek te gaan schrijven.
Er ontstond een boek waarin Belle op een heel eerlijke en open manier haar levensfase beschrijft ten aanzien van schizofrenie in de puberteit en adolescentie. Zij neemt ons als lezer mee in "haar wereld". Het lukt haar als geen ander, om buitenstaanders inzicht te geven hoe ingrijpend haar leven veranderde door de aanwezigheid van hallucinaties, wanen, zelfbeschadiging en soms sombere periodes en hoe ze gedurende de behandeling het leven opnieuw leerde te leven.
Haar ouders voegen een zeer indringend geschreven bijdrage toe waarin zij hun eigen ervaringen, gevoelens en proces heel duidelijk verwoorden.
De zus van Belle beschrijft, vanuit haar perspectief, hoe zij de veranderende omstandigheden binnen het gezin hanteerde en hoe ook zij er mee worstelde om de ziekte van haar zus een goede plek in haar leven te geven.
Ieder gezinslid ervoer tijdens het schrijfproces wederom de vertwijfeling, de pijn, het verdriet, de angst, de boosheid, de gedachten en gevoelens over verleden, heden en toekomst, de hoop, het ontdekken van- en insteken op ieders krachten, en uiteindelijk... de groei.
Hoewel ik al geruime tijd in het vak zit, maakten de hoofdstukken van Belle, haar ouders en haar zus op mij een zeer diepe indruk.

Ikzelf beschreef de behandeling van Belle. Deze wordt in eenvoudige bewoordingen beschreven zodat het voor ouders en adolescenten die kampen met dezelfde problematiek tot steun kan zijn en enige handvatten kan bieden zowel op individueel als op gezinsniveau.
Yvette, persoonlijk begeleidster van Belle, beschreef vanuit haar professionele achtergrond hoe de begeleiding van Belle met haar ziekte in de praktijk van alledag vorm kreeg.

De behandeling van adolescenten met schizofrenie is niet bij iedere persoon gelijk. Beschreven wordt de behandeling zoals deze bij Belle van toepassing was. De therapie zal in grote lijnen echter toepasbaar zijn bij de meeste adolescenten met psychosen en schizofrenie maar zal in de praktijk natuurlijk steeds toegespitst moeten worden op de individuele situatie.
Doordat de behandeling van Belle uitgebreid uitgediept wordt, is het boek ook zeer geschikt voor beroepskrachten die in het dagelijks werk in aanraking komen met adolescenten met psychosen of schizofrenie en hun gezinssystemen.
Aan bod komen onder andere: psychosen en schizofrenie in de adolescentie, stemmen, waangedachten, depressies bij psychosen, zelfbeschadiging, separatie, medicamenteuze behandeling, cognitief gedragstherapeutische behandeling, sekse-specifieke behandeling, psycho-motorische behandeling, vaardigheidstrainingen, zelfcontrole, psycho-educatie, juridische mogelijkheden, onmogelijkheden en rechten..

De teksten worden afgewisseld met gedichten, schilderijen en tekeningen die Belle zelf heeft gemaakt. Ook dit draagt bij aan de geheel eigen identiteit van het eindresultaat.

Giel Vaessen.
http://www.wervelkind.nl

Binnenkort nieuw boek Giel Vaessen
Nijswiller 19-10-2005
Binnenkort zal er alweer het 4de boek van de hand van Giel Vaessen verschijnen. Giel schrijft in al zijn boeken over gedragsstoornissen van jongeren waar hij in zijn dagelijks werk als systeemtherapeut en opname & behandelcoordinator binnen de Mondriaan Zorggroep, divisie kinderen en Jeugdigen mee te maken krijgt. Het nieuwe boek zal gaan over een meisje met Schizofrenie en de impact die dat heeft op haar en haar omgeving. Hierin komen de bevindingen van haarzelf aan bod maar ook van haar directe omgeving en de hulpverleners.
Wilt u meer info dan kunt u ook de website van Giel in de gaten houden. Klik hiervoor op de rode pijltjes. http://www.wervelkind.nl

Verkeerscontrole te Nijswiller
Nijswiller 13-10-2005
Let u goed op uw sneldheid in de bebouwde kom van Nijswiller. Er is voor vandaag een aangekondigde snelheidscontrole op de N278.

Fotopudate bezoek HKV aan kasteel Nijswiller
Nijswiller 5-10-2005
Hij is er dan eindelijk. De fotoupdate van het bezoek aan kasteel Nijswiller door de leden van de Heemkundevereniging Nijswiller. Na een korte uitleg over de geschiedenis van "ons" kasteel konden wij vrij door het gebouw heenlopen om alles op zijn gemak te bekijken.
Klik op de rode pijltjes om de foto's te bekijken. http://www.nijswiller.com/index.php?action=showItems&fotoID=&itemOffset=0&folderID=65&folderoffset=0&module=fotoalbum


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - 103 - 104 - 105 - 106 - 107 - 108 - 109 - 110 - 111 - 112 - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - 119 - 120 - 121 - 122 - 123 - 124 - 125 - 126 - 127 - 128 - 129 - 130 - 131 - 132 - 133 - 134 - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - 140 - 141 - 142 - 143 - 144 - 145 - 146 - 147 - 148 - 149 - 150 - 151 - 152 - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - 158 - 159 - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - 165 - 166 - 167 - 168 - 169 - 170 - 171 - 172 - 173 - 174 - 175 - 176Afhaallijst liflaf